Головний зміст

rsuСьогодні, 10 лютого, Рада суддів України затвердила План організаційних заходів з підготовки та проведення XIV позачергового з’їзду суддів України, який відбудеться 14-15 березня 2017 року. Координацію роботи з підготовки та проведення з’їзду поклали на голову РСУ Валентину Сімоненко та голову ДСАУ Зеновія Холоднюка.

 

 

 

 

 

 

 

До складу Організаційного комітету Одеської області входять 6 осіб, серед яких суддя Київського районного суду міста Одеси Геннадій Войтов.

 

Також члени Ради суддів України виправили математичну помилку у розрахунку кількості делегатів на XIV позачерговий з’їзд суддів України від місцевих судів. Виправлення стосуються апеляційного суду Луганської області. Відповідно до норм Закону України "Про судоустрій і статус суддів", судді апеляційного суду Луганської області можуть делегувати на з'їзд тільки одного делегата, а не два, як було зазначено у попередньому розрахунку. За уточненою інформацією, у судді працює 26 суддів, отже вони мають право обрати лише одного делегата.

 

Після виправлень у Додаток 2 до Рішення РСУ від 23 січня 2017 року №4, кількість делегатів від місцевих та апеляційних загальних судів зменшилась. Так, участь у роботі XIV позачергового з’їзду суддів України замість 313 візьмуть  312 делегатів.