Головний зміст

10423816 та 21 лютого пройдуть іспити в рамках конкурсу на зайняття посад суддів Верховного Суду України у формі анонімного письмового тестування та виконання практичного завдання відповідно.

 

 

 

 

 

 

 

 

Тому ВККСУ роз’яснює умови проведення анонімного тестування та виконання практичного завдання. Так, у приміщенні, де складатиметься іспит, можуть бути присутніми виключно працівники Комісії, кандидати на посаду судді, акредитовані представники засобів масової інформації, а також спостерігачі, які повідомили про свої наміри бути присутніми на ньому. При цьому, вхід до приміщення інших осіб (особистій охороні, помічникам тощо)  суворо заборонений.

 

Під час складення іспиту кандидатам дозволяється користуватися екзаменаційними матеріалами, ручкою із чорнилом синього або чорного кольорів, а також чистими аркушами паперу для власних записів.

 

 При виконанні практичного завдання дозволяється користуватися також текстами нормативно-правових актів, постановами пленумів судів щодо забезпечення однакового застосування норм права при вирішенні окремих категорій справ та інформаційними листами судів на друкованих паперових носіях. При цьому, забороняється використання будь-яких інших джерел інформації на паперових або електронних носіях, зокрема мобільних телефонів або інших гаджетів.

 

Нагадаємо, що 20 січня 2017 року Вищою кваліфікаційною комісією суддів України затверджено повний перелік запитань для анонімного письмового тестування під час кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду.

З переліком запитань можна ознайомитися за відповідними посиланнями:

  1. Тестові запитання для кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді Касаційного господарського суду.
  2. Тестові запитання для кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді Касаційного адміністративного суду.
  3. Тестові запитання для кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді Касаційного кримінального суду.
  4. Тестові запитання для кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посаду судді Касаційного цивільного суду.