Головний зміст

SporДо Громадської ради доброчесності входять члени, які мають адвокатські свідоцтва, а отже постає питання щодо конфлікту інтересів, який може виникнути у таких осіб.

 

 

 

 

 

 

 

Кожен адвокат, так чи інакше взаємодіяв з суддями під час своєї професійної діяльності, внаслідок чого, він може необ’єкивно оцінювати кандидата на посаду судді касаційних судів у складі Верховного Суду.

Інформація про те, хто кого аналізує, є секретною – це необхідно для того, аби уникнути можливого контакту кандидатів із членами Ради. Тому, задля збереження об’єктивності та неупередженості, перед тим, як розпочати аналіз прізвищ, кожен член Ради ретельно перевірив список і вказав усіх, з ким він коли-небудь перетинався не лише в судових засіданнях, але і під час навчання, роботи, спільних заходів тощо.

Член Громадської ради доброчесності Галина Чижик зазначила, що Громадська рада доброчесності є колегіальним органом, тому усі випадки потенційно негативних висновків, які можуть виникнути через можливий конфлікт інтересів члена Ради, спочатку розглядатимуться в колегіях, а потім будуть виноситись на голосування всієї Ради.