Головний зміст

156844Національне агентство з питань запобігання корупції надає відповіді на поширені запитання при заповненні електронних декларацій.

 

 

 

 

 

 

 

Так, якщо  при заповненні електронної декларації у Вас виникли проблеми з відображенням розділів 3, 6, 11 декларації або некоректно відображається інформація, варто перевірити, яким інтернет-браузером Ви користуєтесь. Така проблема може виникати при користуванні браузерами Mozilla Firefox, Yandex та інші. Для коректного відображення інформації НАЗК рекомендує при заповненні електронної декларації використовувати інтернет-браузер Google Chrome останньої версії.

 

При виникненні проблеми з електронним цифровим підписом при реєстрації необхідно перевірити його за допомогою online-сервісу накладання електронного цифрового підпису на електронні документи за посиланням.  Результатом успішної перевірки буде повідомлення: «Підпис накладено успішно, цілісність даних підтверджено». Якщо ж при накладанні електронного цифрового підпису виникає помилка, зверніться до акредитованого центру сертифікації ключів, який видав Вам ключ.

 

Якщо при спробі ввійти  при вході до системи електронного декларування Вам видається повідомлення: «Ви не підтвердили e-mail», — перевірте поштову скриньку, яку вказували при реєстрації. Можливо лист підтвердження потрапив у папку «Спам». Перейдіть за посиланням у листі і завершіть процедуру реєстрації у системі.

 

Якщо лист не надійшов на поштову скриньку, можливо при реєстрації була вказана помилкова адреса електронної пошти, або у назві використовувались символи “-”, “_”. Також НАЗК не рекомендує використовувати поштові скриньки, розташовані у домені RU (наприклад: хххххх@mail.ru). У цьому випадку вам потрібно зареєструвати нову поштову скриньку із урахуванням наведених вище рекомендацій, і, як рекомендує НАЗК, зателефонуйте за номером 044-200-06-94 або напишіть листа на електронну пошту:/%D0%A1%D0%B0%D0%B9%D1%82/Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.%C2%A0">Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. із зазначенням вашого П.І.Б., адреси електронної пошти, вказаної при реєстрації, і нової адреси електронної пошти. На нову пошту Ви отримаєте повторний лист підтвердження реєстрації з посиланням, за яким завершиться процедура реєстрації.

 

Для тих, хто вже зареєстрований в системі електронного декларування, але змінював електронний ключ, НАЗК пропонує такий алгоритм: зайти на сторінку входу до системиhttps://portal.nazk.gov.ua/loginі скористатись посиланням: «Я загубив/змінив свій приватний ключ». Відеоінструкцію по входу до системи з новим ключем можна переглянути за посиланням.

 

  Нагадаємо, особам, які відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також особам, які для цілей цього Закону прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування,  необхідно заповнити електронні декларації до 1 квітня 2017 року.