Головний зміст

sud7 810x446 cВчора, 20 квітня 2017 року, відбулось засідання Вищої ради правосуддя, в якому взяли участь 11 членів Ради: І.Бенедисюк, Я.Романюк, А.Лесько, Н.Волковицька, П.Гречківський, А.Мірошниченко, А.Бойко, І.Мамонтова, І.Артеменко, М.Худик, В.Шапран.

 

 

 

За результатами засідання Вища рада правосуддя  відмовилала у задоволенні клопотання заступника Генерального прокурора України Столярчука Ю.В. про відсторонення строком на два місяці судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Ющука Олега Сергійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

 

В клопотанні зазначалось, що в 2015 році суддя Олег Ющук розглядав питання про тимчасовий арешт особи, яка підлягає екстрадиції.

 

В ході процесу прокуратура акцентувала увагу судді на необхідності застосування норм спеціального законодавства, проте суддя виніс ухвалу, керуючись загальним кримінальним законом.

 

Прокуратура кваліфікувала такі дії судді як винесення завідомо неправосудного рішення, оскільки в минулих ухвалах судді, в яких він розглядав питання про тимчасовий арешт осіб, які підлягають екстрадиції, було застосоване спеціальне законодавства. Таким чином, прокуратура дійшла до висновку, що наявність таких ухвал виключає недосвідченість судді в даній області і можливість допущення ним ненавмисної помилки.

 

Проте після оголошення про підозру, питання про обрання запобіжного заходу для судді Олега Ющука прокуратурою не піднімалось. Тобто з моменту відкриття кримінального провадження суддя продовжував відправляти правосуддя.