Головний зміст

IMG 3600Сьогодні судді Київського районого суду м. Одеси зустрілися з турецьким професором Доганом Соясланом. Професор  викладає кримінальне право в  університеті Чанкая (Анкара, Туреччина).

 

 

 

 

 

У зустрічі взяли участь голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін та судді Микола Тонконоженко, Ігор Борщов, Оксана Куриленко, Валеріан Луняченко, Ірина Пучкова, Віктор ЧаплицькийЯн Бескровний.

 

 

IMG_3469.jpg

 

 

Метою візиту турецького гостя став  обмін досвідом в сфері здійснення кримінального судочинства.

 

Голова суду Сергій Чванкін розповів Догану Сояслану про судову реформу в Україні та особливості розгляду клопотань слідчими суддями. Детально зупинився голова суду і на процедурі проведення конкурсу до Верховного Суду, зазначивши, що суддя Київського районного суду м.Одеси Ігор Борщов вже пройшов декілька етапів, а 10 травня 2017 року на нього чекає співбесіда в рамках конкурсу.

 

 

IMG_3446.jpg

 

 

IMG_3498.jpg

 

 

Турецький професор насамперед висловив підтримку українським суддям та зазначив, що ситуація, яка склалася наразі в судовій системі України, є прикрою.

 

 

IMG_3483.jpg

 

 

IMG_3500.jpg

 

 

 

Доган Сояслан зазначив, що у 2016 році багато суддів покинули свої посади через те, що у них закінчилися повноваження.

 

 

IMG_3536.jpg

 

 

IMG_3506.jpg

 

 

В цілому, судова система Туреччини є дуже простою.  В Туреччині на 81 регіон - 15 апеляційних судів. Також в Туреччині діють військові і військово-дисциплінарні суди. В обов'язок цих судів входить розгляд справ, що стосуються військових злочинів. Два тижні тому в Туреччині пройшов референдум, на який було винесено і питання ліквідації військових судів. Також пропонується скасувати посаду прем'єр-міністра, збільшити число депутатів парламенту і внести зміни в судову систему.

 

 

IMG_3509.jpg

 

 

IMG_3539.jpg

 

Найпоширенішими злочинами в Туреччині є крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень та вбивства.

 

 

IMG_3573.jpg

 

 

Також учасники зустрічі обговорили питання обрання запобіжного заходу слідчими суддями в Туреччині та Україні.

 

Після змістовного діалогу турецькому гостю продемонстрували зали судових засідань для розгляду кримінальних справ та інші підрозділи суду.

 

 

IMG_3653.jpg

 

 

IMG_3664.jpg

 

 

IMG_3689.jpg

 

 

 IMG_3600-2.jpg