Головний зміст

Krimin. process. kodeksСлужба безпеки України розробила та зареєструвала у Парламенті  Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо боротьби з тероризмом)» №6438 від 12 травня 2017 року.

 

 

 

 

 

Проектом пропонується доповнити частину 2 статті 258 Кримінального кодексу України і встановити кримінальну відповідальність за вчинення терористичних актів із застосуванням ядерної, хімічної, бактеріологічної (біологічної) та інших засобів масового ураження, їх компонентів або щодо об’єктів підвищеної небезпеки.

 

Задля цього у Законі України "Про боротьбу з тероризмом" пропонується визначити наступні поняття:

  • ядерний тероризм— злочини, що вчиняються з терористичною метою з використанням або щодо ядерної зброї, ядерної установки, радіоактивного матеріалу, об’єкта, призначеного для поводження з радіоактивними відходами, та спрямовані на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їх здоров’ю та/або заподіяння шкоди власності чи навколишньому природному середовищу;
  • акт ядерного тероризму— вчинене з використанням або щодо ядерної зброї, ядерної установки, радіоактивного матеріалу, об’єкта, призначеного для поводження з радіоактивними відходами, злочинне діяння, відповідальність за яке передбачена частиною другою статті 258 Кримінального кодексу України.

 

Законопроект потребує погодження з Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Державною інспекцією ядерного регулювання України та Національною академією наук України.