Головний зміст

ПРАВИЛА АДВОКАТСЬКОЇ ЕТИКИ 211 травня відбулось перше засідання робочої групи з напрацювання змін до Правил адвокатської етики, які мають бути розглянуті під час засідання Ради адвокатів України 26-27 травня.

 

 

 

 

 

 

Вчора, 17 травня, адвокати провели чергове засідання та продовжили підготовку змін.

 

Робоча група має на меті подальшу адаптацію чинної редакції Правил адвокатської етики до міжнародних стандартів, а також на посилення захисту адвокатів та унеможливлення подачі безпідставних скарг з метою тиску на захисників.

 

В ході засідання особливу увагу було приділено новому розділу з робочою назвою “Дотримання норм адвокатської етики при використанні мережі Інтернет”.

 

Нагадаємо, що зміни до Правил адвокатської етики враховуватимуть практику кваліфікаційно-дисциплінарних комісій і ВКДКА та рішення Ради адвокатів України, які містили роз’яснення застосування Правил, а також передбачатимуть посилення етичних вимог до спілкування адвокатів у соціальних мережах. Так, буде зазначено, що неетичні висловлювання адвокатів на адресу один одного, поширення недостовірної інформації мають бути визначені як підстава для дисциплінарної відповідальності.