Головний зміст

300x900 1486734222Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко розповіла про результати судової реформи, зокрема про стан фінансового забезпечення судів.

 

 

 

 

 

 

 

За її словами, цього року вперше  на запити по фінансуванню замість 30% (як зазвичай) дали 73%.

 

Цього року Державна судова адміністрація планує відкрити 18 судів по Україні після капітальних ремонтів. До 2020 року мають бути капітально відремонтовані всі суди. Причому це не просто ремонт. Це – зали судових засідань, відеоконференцзв’язок, електронний суд, пандуси, таблички Брайля, які вже є в 41 суді.

 

Крім того, українські розробники створили платіжний термінал для людей з інвалідністю з екраном, що опускається. Подібний термінал зараз працює в тестовому режимі в Київському адміністративному апеляційному суді. Людина з обмеженою мобільністю, натискає кнопку, опускається екран, там висвічується вся інформація, всі платіжні реквізити, є телефон і портал для сліпих людей. Можна в навушниках прослухати всю інформацію і голосом замовити собі, наприклад, оплату судового збору – автомат включається і далі говорить покроково, що потрібно робити. Планується встановити такий термінал в кожному суді. Голова РСУ зазначає, що він дорогий, коштує понад 50 тис. грн., але це необхідно людям.