Головний зміст

original 1Сьогодні Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері виробництва та обігу тютюнових виробів».

 

 

 

 

Вказаний законопроект зареєстрований за №4327. Ним пропонується встановити кримінальну відповідальність за переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю підакцизних товарів.

 

Проектом також пропонується визнати кримінально-караною таку форму злочинного діяння у назві ст. 204 Кримінального кодексу, як придбання з метою збуту підакцизних товарів, що відповідатиме її змісту, а також у тексті цієї статті:

а) зазначити в абзаці першому частини першої цієї статті про заборону вчинення відповідних протиправних дій з метою збуту алкогольних напоїв, тютюнових виробів, або інших підакцизних товарів «без марок акцизного податку».

 б) виключити в абзаці першому частини першої цієї статті термін «незаконне» щодо придбання з метою збуту незаконно виготовлених, «або без марок акцизного податку» алкогольних напоїв, тютюнових виробів, або інших підакцизних товарів.

 

Проектом Закону передбачається встановити (у межах запропонованої нової ст. 229-1 Кримінального кодексу) окрему кримінальну відповідальність за незаконне використання знака для товарів і послуг, під яким випускаються підакцизні товари, фірмового найменування, кваліфікованого позначення походження підакцизних товарів.

 

Відповідні зміни та доповнення мають бути внесені зміни до Кримінального процесуального кодексу та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Члени Комітету підтримали законопроект, та зазначили, що його прийняття сприятиме формуванню та реалізації ефективної державної політики у сфері виробництва та обігу тютюнових виробів, детінізації та цивілізованому розвитку тютюнового бізнесу, забезпеченню захисту прав і законних інтересів виробників підакцизної групи товарів.