Головний зміст

vrp logo wight30 травня 2017 року Бенедисюк Ігор Михайловича подав заяву про припинення його повноважень як Голови Вищої ради правосуддя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Члени ВРП розглянули зазначену заяву та одноголосно ухвалили рішення задовольнити заяву Ігоря Бенедисюка про припинення повноважень Голови Вищої ради правосуддя.

 

Після цього було розглянуто питання про вибори Голови ВРП. Згідно з Регламентом Ради ведення засідання щодо виборів Голови ВРП передано найстаршому члену Вищої ради правосуддя Володимиру Комкову.

 

Стаття 22 Закону України «Про Вищу правосуддя» передбачає, що Голова Вищої ради правосуддя обирається з членів Вищої ради правосуддя строком на два роки. Таємне голосуванням здійснюється шляхом подання бюлетенів з будь-якою кількістю кандидатур, запропонованих членами ВРП. При цьому, рішення про обрання Голови Вищої ради правосуддя вважається ухваленим, якщо за нього проголосувало більше половини від конституційного складу Ради.

 

Шляхом таємного голосування 17 голосами «за» Головою Вищої ради правосуддя обрано Бенедисюка Ігоря Михайловича.

 

Зазначимо, що строк повноважень Бенедисюка Ігоря Михайловича як Голови Вищої ради правосуддя спливав 9 червня 2017 року.