Головний зміст

1472462488 20151122112304n29 травня 2017 року Київський районний суд м. Одеси позбавив прав водія за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

 

 

 

 

 

Так, згідно рішення суду, 18 березня 2017 року водій рухався на транспортному засобі «ВАЗ 2107» по вул. Академіка Глушко в м. Одесі з ознаками алкогольного сп’яніння: нестійка хода, запах алкоголю з порожнини рота.

Не зважаючи на те, що у водія було вилучене посвідчення на право керування транспортним засобом, його ще двічі протягом ночі зупиняли працівники патрульної поліції та складали протоколи про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Загалом на водія протягом ночі було складено 3 протоколи про адміністративне правопорушення, які пізніше були об’єднані судом.

Зазначимо, що у всіх випадках водій відмовлявся від проходження огляду на стан сп’яніння у присутності двох свідків.

Таким чином, водій порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху, а саме: обов’язок пройти на вимогу поліцейського в установленому порядку медичний огляд з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Також, відповідно до ч. 1 ст. 130 КУпАП, відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння визнається порушенням норм законодавства і тягне за собою накладення адміністративного стягнення.

В результаті суддя визнав винним водія у скоєнні адміністративного правопорушення та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Також чоловік буде зобов’язаний сплатити штраф в дохід держави у розмірі 10200 гривень.

Зазначимо, що постанова суду набирає чинності через 10 днів з моменту її винесення.