Головний зміст

1Logo18 листопада у Київському районному суді міста Одеси пройшла чергова зустріч зі студентами.  Сьогодні до нас у гості завітали студенти 1 курсу факультету адвокатури Національного університету «Одеська юридична академія».

 

 

 

 

 

 

З початку гості познайомились із Головою суду Сергієм Анатолійовичем Чванкіним, який з радістю привітав їх і запитав про перші враження від суду. Відгуки студентів були позитивними. Так як вони були вражені інститутом судових розпорядників, які провели їх до кабінету, чемно відповідаючи на запитання зацікавлених студентів.

 

11111

Бесіду з гостями Сергій Анатолійович розпочав з розповіді про суд, зазначивши, що він  входить в 10 найбільш великих судів України. На сьогодні в нас працює 26 суддів і цієї кількості не вистачає для повного задоволення потреб громадян.

 

22222

 

33333

Взагалі, проблема судів є нагальною, зазначив Голова суду: «Сьогодні по всій країні «на папері» працюють 8300 суддів. Проте, по факту можуть виконувати свої повноваження лише 6 тисяч.  Така ситуація склалась через реформу, яка триває вже 2 роки. Зараз триває конкурс у Верховний Суд. Я сподіваюсь, що кожна нова влада не почне набирати його по-новому».

 

44444

Сергій Анатолійович наголосив що: «Ми, юристи, обєднавшись разом можемо припинити злочини». Він подякував студентам за їх правильний вибір, за те, що вони обрали сааме цю професію. «Юрист - професія без кордонів», - додав він.

Голова суду поділився своїм досвідом і розповів, що 7 років працював у прокуратурі.

 

55555

« Я вже 8 років працюю в суді. І затверджую, що це краща школа і неймовірний досвід. Не виключено, що в подальшому ми будемо з вами співпрацювати. Проте, пам’ятайте, що Одеса не гумова, тому залишитись у цьому місті буде складно. Потрібно поборотися за місце під сонцем. Вас повинні захотіти взяти до себе на роботу», - зауважив Сергій Анатолійович.  

 

66666

«Ми йдемо в ногу з часом та є відкритими для вас. Приходьте на судові засідання, проводьте свої аналізи та пізнавайте постійно щось нове. Сподіваюся, ви не розчаруєтесь у виборі своєї професії. Вчитись ніколи не соромно. Головне - знати де швидко знайти відповідь на будь-яке питання, бо як показує досвід – вивчити все неможливо!»- зазначив Голова суду.  

 

77777

На останок суддя запитав: «Чи є у когось родичі в суді?». Студенти відповіли, що ні. «Тоді ви точно будете тут працювати. Перемагайте та приходьте до нас. Ми з радістю будемо чекати!»- завершив Сергій Анатолійович.