Головний зміст

1t 728x45001 лютого Міністерство юстиції офіційно опублікувало зміни в Порядок взаємодії органів державної виконавчої служби та органів Державної прикордонної служби України під час здійснення виконавчого провадження.

 

 

 

 

 

 

Згідно з документом, тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України особи знімається у разі винесення державним виконавцем постанови про:

- повернення виконавчого документа до суду, який його видав, на підставі частини першої статті 38 ЗУ «Про виконавче провадження» (далі – Закон);

- закінчення виконавчого провадження на підставі пунктів 1 – 3, 5 – 7, 9 – 12, 14, 15 частини першої статті 39 Закону;

- скасування тимчасового обмеження у праві виїзду особи з України – у разі належного виконання особою зобов’язань щодо сплати періодичних платежів.

Дана Постанова підписується виконавцем та скріплюється печаткою. Не пізніше наступного робочого дня з дня її винесення надсилається державним виконавцем у Головний центр обробки спеціальної інформації.

Зазначимо, що в минулій редакції цього Порядку Постанова затверджувалась начальником відділу, якому безпосередньо був підпорядкований державний виконавець, і надсилалась  державним виконавцем до ГЦОСІ протягом трьох робочих днів.