Головний зміст

grd logo big transparentГромадська рада доброчесності роз'яснює порядок надання відповіді на факти і оцінки, відображені в висновках Ради.

 

 

 

 

 

 

 

Так, ГРД зазначає, що публічні слухання проводитись не будуть. Крім того Рада не заслуховуватиме кандидатів і інших осіб з питань фактів і їх оцінок, які стали чи можуть стати підставою для висновку щодо невідповідності кандидата критеріям доброчесності і професійної етики.

 

Оскільки ГРД складає і затверджує висновки за результатами ретельного дослідження суддівського досьє і досьє кандидатів, декларацій кандидатів, публічних реєстрів, інформації в відкритому доступі, повідомлень на портал Громадської ради доброчесності та іншої інформації, отриманої Радою в порядку вставленому законом, надання пояснень чи іншої інформації «з голосу» не дає можливості перевірити достовірність викладеної інформації, а тому не може стати підставою для її перегляду.

 

В цьому випадку кандидати можуть надсилати будь-яку інформацію і пояснення на портал Громадської ради доброчесності, яка буде досліджена і врахована Радою відповідно до порядку, встановленого Регламентом Ради.

 

За результатами обробки цієї інформації та/або пояснень, наданих кандидатами під час співбесіди в Вищій кваліфікаційній комісії суддів, Громадська рада доброчесності може переглянути і скасувати або змінити власний висновок.