Головний зміст

hgkhunlfylqПро це повідомив заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін на зустрічі з Манфредом Профазі – головою представництва Міжнародної організації з міграції (далі – МОМ) в Україні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
В ході зустрічі були обговорені результати та плани подальшої співпраці з МОМ в рамках проектів, спрямованих на підтримку внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО).
 
Обидві сторони відмітили важливість розвитку Єдиної інформаційної бази даних про ВПО в рамках проекту «Всебічна стабілізаційна підтримка ВПО та постраждалого населення в Україні», створеної за фінансової підтримки Європейського Союзу, яка запрацювала в тестовому режимі з 1 серпня 2016 року.
 
Нагадаємо, що наразі здійснюється робота щодо впровадження програмного забезпечення Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (далі – база даних). Функціонал бази даних розширюється шляхом доповнення даними щодо розміщення, працевлаштування, рівня освіти, спеціалізації за професійною освітою та потреб і намірів переселених громадян. Проводяться роботи із запуску інформаційного обміну між Єдиною інформаційною базою даних про внутрішньо переміщених осіб та Державною прикордонною службою України за допомогою інформаційної системи „Аркан”.
 
Завершується впровадження захищеної мережі передачі даних Мінсоцполітики шляхом побудови інфраструктури криптографічного захисту каналів передачі даних між Міністерством та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської, районних, міських, районних в містах державних адміністрацій, Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій.
 
Налагоджена плідна співпраця між розробниками програмного забезпечення бази даних та ДП „Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики”. Проведені вивантаження даних з наявної інформаційної системи обліку внутрішньо переміщених осіб в Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб.
 
На теперішній час здійснюється робота з надання технічної допомоги структурним підрозділам з питань соціального захисту населення стосовно експлуатації програмного забезпечення бази даних та захищеної мережі передачі даних Мінсоцполітики. Також в рамках реалізації Проекту проведено тренінги для працівників Управліньсоцзахисту населення з питань користування оновленою базою даних.