Головний зміст

c625d0f279695928В Україні запрацював Ситуаційний центр забезпечення кібернетичної безпеки, створений на базі Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки СБУ.

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

 

Основний напрямок хакерських кібератак спрямований на системи та об’єкти критичної інфраструктури нашої країни, урядові та банківські установи.

 

Тому ключовими можливостями Центру стануть система виявлення та реагування на кіберінциденти та лабораторія з комп’ютерної криміналістики. Вони дозволять попереджати кібератаки, встановлювати їх походження, аналізувати для вдосконалення протидії.

 

За підтримки міжнародної спільноти в Україні буде створена мережа ситуаційних Центрів кібербезпеки, базовим з яких стане київський.

 

При цьому Ситуаційний центр готовий надавати необхідний захист не тільки об’єктам критичної інфраструктури, державним установам та підприємствам. «Будь-який представник великого, середнього та навіть малого бізнесу може звернутися до центру за консультаціями та допомогою», - запевнив Голова СБУ.