Головний зміст

t7jo898o7ihuy5g4teВ ВРУ зареєстровано Проект закону № 5035 від 19.08.2016 р. про внесення змін до ЦПК щодо уточнення меж використання житла.     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Законопроектом пропонується доповнити частину першу статті 383 Цивільного кодексу України абзацом другим, відповідно до якого розміщення власником в своєму житловому будинку, квартирі підприємств, установ, організацій допускається тільки після переведення такого приміщення в нежитлове в порядку відповідно до вимог чинного законодавства.
 
Відповідно до частини першої статті 383 Цивільного кодексу України власник житлового будинку, квартири має право використовувати помешкання для власного проживання, проживання членів своєї сім’ї, інших осіб і не має права використовувати його для промислового виробництва.
 
Однак, існує численна, вже усталена практика, коли в житлових будинках, квартирах розташовують підприємства, установи та організації, які не використовуються для промислового виробництва тільки у вузькому сенсі цього поняття.
 
Такі непоодинокі випадки призводять до порушень прав власників інших квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку та порушують санітарно-технічні вимоги і правила експлуатації будинку.
 
Розміщення підприємств, установ та організацій в житлових будинках повинне здійснюватися тільки після переведення таких приміщень в нежитлові в порядку відповідно до вимог чинного законодавства.
 
Прийняття цього законопроекту обумовлене необхідністю усунення вищезазначеної прогалини в чинному законодавстві.