Головний зміст

7602159 lУряд затвердив план заходів з виконання у 2016 році Загальнодержавної програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2016 року". Відповідне розпорядження Кабінет Міністрів прийняв 23 серпня 2016 р. № 590-р.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Цього року передбачено реалізацію 157 заходів, спрямованих на збереження здоров'я дитини, підвищення якості медичних послуг для дітей, оздоровлення та відпочинок, запобігання дитячій інвалідності, ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та наркоманії серед дітей та молоді, упорядкування системи обліку бездоглядних і безпритульних дітей тощо. До виконання цих заходів залучатимуться громадські організації. 2016 рік - це останній рік дії зазначеної програми.
 
 
 
Нагадаємо, що Закон України "Про Загальнодержавну програму "Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини" на період до 2016 року" - перший законодавчий акт, метою якого є забезпечення оптимального функціонування цілісної системи захисту прав дітей в Україні відповідно до вимог Конвенції ООН про права дитини. Урядом щорічно затверджувалися заходи, спрямовані на виконання Загальнодержавної програми.