Головний зміст

mbmbvbnВчора у Києві у сервіс-центрі «Готово!» було запущено пілотний проект «Шлюб за добу». Київ став четвертим із шести міст, де українці можуть одружитися без бюрократичних перепон і затримок.
 
 
 
 
 
 
 
«Ми прийняли рішення, що треба відходити від радянських бюрократичних процедур, які існували в Україні протягом останніх років, коли молоді пари мали чекати місяць, а іноді й більше, щоб зареєструвати шлюб. Факти свідчать про те, що в кожному четвертому випадку пари вимушені були шукати шляхи, щоб пришвидшити цей процес. Тому ми створили умови, щоб вільні українці могли вільно приймати рішення, коли їм одружуватися», - зазначив Міністр юстиції Павло Петренко.
 
За його словами, Київ став четвертим із шести українських міст, де буде запущено даний пілотний проект. Міністр юстиції нагадав, що 19 серпня аналогічний сервіс буде запущено у Львові, а на початку вересня – у Херсоні. 
 
«Сервіс користується популярністю серед громадян, про що свідчить статистика одружень за новою процедурою. З моменту запуску пілоту в Сєвєродонецьку, Одесі та Маріуполі майже 200 українських молодих пар зареєстрували шлюб за цією процедурою», - додав очільник Мін’юсту.
Він також наголосив: з наступного року аналогічна процедура буде запущена по всій країні.