Головний зміст

11668 midКиївський районний суд м. Одеси  на три роки позбавив водійських прав чоловіка, який протягом місяця двічі  сів за кермо в нетверезому стані. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Так, 26 червня в м. Одесі водій  автомобіля «Mazda 626» був затриманий співробітниками поліції за керування автомобілем в нетверезому стані. Не зробивши висновків, водій повторно, 21 липня сів за кермо в стані алкогольного сп’яніння. 
 
 
     В судовому засіданні  правопорушник пообіцяв, що  більше не сяде за кермо нетверезим, однак суд позбавив його права керування транспортними засобами за  ч. 1 ст. 130 КУпАП строком на 1 рік та за ч. 2 ст. 130 КУпАП строком на 2 роки.
 
 
    Слід зазначити, що Київський районний суд м. Одеси не тільки притягує до відповідальності винних  за керування  транспортним засобом, а й проводить профілактику адміністративних правопорушень. Кожного тижня  Київський районний суд м. Одеси відвідують школярі та  студенти в рамках програми «День відкритих дверей». На таких зустрічах судді розповідають про резонансні справи зі своєї практики, зокрема про ДТП, які сталися через вживання алкоголю за кермом.
 
   Пияцтво за кермом - це злочин. Алкоголь погіршує здатність діяти в дорожньому русі, послаблює здатність оцінки ситуації, в результаті чого зростає ризик аварії. 
 
    Нажаль, час від часу в Україні з вини п'яних водіїв трапляються резонансні ДТП з багатьма жертвами. Українців не потрібно переконувати, що п'яний за кермом - злочинець.