Головний зміст

jilgkl29 серпня при Міністерстві фінансів розпочав роботу Міжвідомчий цільовий центр, створений з метою подолання корупції на митниці.
 
 
 
 
 
 
 
 
Для перевірки стану роботи Центру та підготовки до запуску мобільних груп Міністр фінансів Олександр Данилюк провів нараду з представниками ДФС, Держприкордонслужби та Нацполіції, тобто з усіма сторонами діяльності Таргетинг-центру та мобільних груп.
 
 
 
Під час наради новопризначений керівник Міжвідомчого цільового центру Олександр Власов прозвітував про поточну роботу Центру та графік запуску мобільних груп.
 
 
 
Зокрема, вже на початку вересня перші десять мобільних груп виїдуть в місця дислокації для оперативного реагування на правопорушення. Передбачається, що це буде в Київській, Львівській, Одеській, Закарпатській та Волинській областях. А трохи згодом ще десять груп розпочнуть роботу у прикордонних зонах.
Під час наради також було прийнято рішення про формування кадрового резерву Таргетинг-центру та мобільних груп. 
 
 
 
Окрім того, Міністр фінансів зазначив, що для зменшення корупційних ризиків буде використовуватись принцип ротації кадрів, тобто склад мобільної групи буде щомісяця змінюватись з дотриманням визначеної кількості представників різних структур (з ДФС – дві особи, з Прикордонної служби та Національної поліції - по одній особі). 
 
 
 
«В рамках реформи митниці у нас на порядку денному – запуск в роботу Тергетинг-центру та мобільних груп, що будуть діяти по всій території України. Кадровий склад, матеріально-технічна база – все готове до роботи. І я особисто буду контролювати результативність їх роботи», - зазначив Олександр Данилюк.
 
 
 
Додатково:
- Міжвідомчий цільовий центр буде займатися постійною координацією дій 20-ти спільних мобільних груп з попередження та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи.
 
 
 
 
- До складу Центру увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції.
 
- Аналітична група у складі Центру буде проводити аналітично-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій в зоні діяльності митниць та передаватиме інформацію
 
- Мобільні групи будуть діяти у цілодобовому режимі діяти по всій території України та виїжджати по орієнтуванням, наданим аналітичними групами, для оперативного реагування на правопорушення.
 
- Таргетинг-центр та мобільні групи попереджатимуть корупційні прояви (як митними органами, так і бізнесом), сприятимуть боротьбі з контрабандою, а також підвищать прозорість і ефективність митного та інших видів контролю.