Головний зміст

 
 
2 tnНаціональний банк України підписав договір корпоративного добровільного медичного страхування (ДМС) зі страховою компанією "Альфа Страхування".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Як пояснили в Національному банку, медичне страхування є добровільним, тому працівники НБУ страхуватимуть своє здоров’я за бажанням (заявою), сплачуючи податок із доходів фізичних осіб та військовий збір. Працівники НБУ можуть підвищувати клас страховки за власний кошт. Наразі виявило бажання застрахуватися близько 1.5 тис. працівників Національного банку.
"Добровільне медичне страхування є сучасною складовою компенсаційного пакету. Національний банк прагне залучати та утримувати кращих фахівців. У сьогоднішніх умовах ринку праці наявність ДМС вже не є перевагою, адже більшість роботодавців сегменту ринку, у якому ми конкуруємо за персонал, надають ДМС своїм працівникам. Наявність медичної страховки забезпечує необхідний рівень підтримки здоров’я працівника 24/7, надає гнучкість та значно економить час. Крім того, з огляду на наявну кількість застрахованих осіб, утримання лікувально-оздоровчого комплексу тільки у м. Києві у розрахунку на рік коштувало на 30% дорожче ніж ДМС працівників НБУ в усіх регіонах України", - зазначив директор департаменту персоналу НБУ Роман Борисенко.
Згідно з прийнятою стратегією трансформації, у минулому році Національний банк відмовився від власних лікувально-оздоровчих комплексів. Все вивільнене медобладнання передано лікувальним установам Міністерства оборони України на потреби лікування військовослужбовців. Вихід Національного банку з державної служби позбавив права обслуговування працівників регулятора у відомчих лікувальних закладах Державного управління справами.