Головний зміст

215500fCьогодні вступив в силу закон щодо зниження ставки акцизу на вживані транспортні засоби. Відповідний документ парламентарі 31 травня підтримали 227 голосами, Президент України Петро Порошенко підписав його 4 липня.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вказаним законом пропонується до 31 грудня 2018 року знизити ставки акцизів на вживані авто. При цьому зниження ставок акцизу стосуватиметься авто, не старших 2009 року.
 
При цьому передбачається, що ставки акцизного податку, встановлені цим пунктом, не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони:
 
- мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаною державою-агресором стосовно України згідно із законодавством, або ввозиться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом України;
- вироблені до 1 січня 2010 року
- ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду у кількості понад один легковий автомобіль протягом календарного року.