Головний зміст

dsdУ Верховній Раді України зареєстровано Проект Закону № 5001 від 25.07.2016 р. про внесення зміни до статті 31 Закону України "Про реабілітацію інвалідів в Україні".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідно до статті 31 Закону України „Про реабілітацію інвалідів в Україні” особи з інвалідністю, які проходять реабілітацію в реабілітаційних установах, забезпечуються реабілітаційними установами транспортним обслуговуванням до місця реабілітації і до місця проживання безоплатно, якщо такі установи знаходяться лише в сільській місцевості.
 
Однак треба зазначити, що на території України функціонують лише дві реабілітаційні установи, розміщені в сільській місцевості, а саме: Івано-Франківський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів (с. Нижнів) та Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів (с. Лютіж, Київська обл.). Всі інші 149 реабілітаційних установ розміщені в містах, зокрема, в обласних і районних центрах.
 
У зв’язку з цим діюча законодавча норма є некоректною, а тому депутати пропонують внести зміни в частині виключення словосполучення „у сільській місцевості”.