Головний зміст

images 8Мінсоцполітики підготувало  Проект акту  з метою врегулювання питання розрахунку та повернення до бюджету сум невикористаної субсидії.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
На оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання) та індивідуального опалення (теплопостачання), що перевищує вартість (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартість 150 кВт/г електричної енергії (в разі використання природного газу/електричної енергії для індивідуального опалення). Як відомо, повернення відповідних коштів до бюджету передбачено порядком надання субсидій.
 
 
Постанова «Деякі питання надання субсидій для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання) та послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення» була прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України 23 серпня 2016 р.
 
 
Нею встановлено порядок проведення розрахунків залишків субсидії, які накопичилися на рахунках отримувачів субсидії за опалювальний сезон у зв’язку із споживанням послуг менше за норму. Розрахунок здійснюватимуть надавачі послуг за встановлено формулою.
 
 
За орієнтовними розрахунками понад 10 млрд грн субсидії невикористані отримувачами у минулому опалювальному періоді.