Головний зміст

1390470422Мінфін запрошує бізнес, громадськість, експертів та всіх бажаючих надсилати своє бачення, реальні приклади та ідеї для того, аби податкові роз’яснення були максимально ефективними та полегшили життя для платників податків.
 
 
 
 
 
 
У Міністерстві фінансів наголошують, що неоднозначне тлумачення податкового законодавства є причиною численних податкових спорів платників податків та ДФС. Сьогодні є нагальна потреба визначити спірні питання податкового законодавства, які вирішуватимуться завдяки удосконаленню сервісу податкових роз’яснень.
 
Наприкінці липня Мінфін запустив проект щодо податкових роз’яснень, аби розв’язати найболючіші питання для бізнесу. Наразі Мінфін збирає інформацію, щоб зробити аналіз та максимально підвищити ефективність та якість узагальнюючих податкових роз’яснень. Саме тому Міністерство запрошує громадськість до відкритої дискусії.
В результаті це знизить випадки різного трактування законодавства та маніпуляцій з боку ДФС, а також заощадить кошти та час підприємців на судові спори.
 
Пропозиції очікуються за наступними напрямами:
1.       Щодо форми податкових роз’яснень та процедури їх підготовки:
-          Як покращити чинні податкові роз’яснення;
-          Як зручніше структурувати та оформлювати податкові консультації;
-     Яким чином можна оцінювати ефективність чинних та нових податкових роз’яснень.
2. Щодо питань, на які наразі відсутні податкові роз’яснення, чи ті , що потребують удосконалення:
∙ проблемні питання з посиланням на відповідні норми у податковому законодавстві;
∙ коментар щодо кола платників, діяльність яких зачіпає кожне таке питання, та які проблеми виникають через відсутність роз’яснення;
∙ пропозиції, як вирішити питання у податковому роз’ясненні;
∙ випадки, коли чинні консультації не виконувалися контролюючими органами.