Головний зміст

 
62006У ВККСУ  відбулася нарада з підготовки до виконання положень Закону України "Про судоустрій та статус суддів", який набуде чинності 30 вересня цього року  щодо припинення здійснення Комісією розгляду дисциплінарних проваджень та передачі проваджень до Вищої ради правосуддя. 
 
 
 
 
 
 
 
Микола Патрюк, заступник Голови Комісії, акцентував увагу, що за Перехідними та прикінцевими положеннями закону, заяви (скарги) щодо поведінки суддів місцевих та апеляційних судів, отримані Вищою кваліфікаційною комісією суддів України до набрання чинності цим Законом, передаються для розгляду Вищій раді правосуддя, якщо на день набрання чинності цим Законом Комісією не прийнято рішення про відкриття або відмову у відкритті дисциплінарної справи.
Зазначив, що необхідно розробити заходи з підготовки зазначених заяв (скарг) (дисциплінарних проваджень) до передачі Вищій раді правосуддя. Наголосив на тому, що ці дії на перспективу. До 30 вересня 2016 року має проводитися повсякденна наполеглива робота по завершенню перевірок скарг, які надійшли раніше, надходять тепер, готувати відповідні висновки, у тому числі на відкриття справ за наявності для цього підстав, а тому структурні підрозділи секретаріату Комісії мають бути готові до реалізації результатів такої роботи палати, служби інспекторів.