Головний зміст

 fe5936192689798d3b078684dcd43928Мін'юст створив низку ініціатив, які мають покласти край спробам рейдерських захоплень бізнесу та майна.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Однією з ініціатив є повернення свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомості. У добровільному порядку власник майна зможе звернутися до державного реєстратора і отримати на паперовому бланку свідоцтво про право власності. В реєстрі паралельно буде зроблено позначку і внесено номер свідоцтва. Наступна реєстраційна дія без подання цього свідоцтва до реєстратора буде неможливою.
Друга новація – часткове звуження принципу екстериторіальності при реєстрації. Зокрема під час реєстрації нерухомості нотаріуси, так само як й інші реєстратори будуть проводити реєстраційні дії в межах області, де розміщене таке майно. Так само до меж області буде звужено право реєстраторів проводити зміни керівника чи учасників компанії. Водночас, реєстрацію бізнесу можна буде як і зараз провести в будь-якому куточку країни.
Окрім того, вже зареєстровано в Парламенті законопроект, за яким зміна керівника чи учасників компанії, або ж продаж частки підприємства має бути нотаріально посвідчено.