Головний зміст

1349935301 093009 study abroad 1МОН спростило механізм  для вступу абітурієнтів, у яких батьки чи один з батьків загинули під час участі в АТО, - потрібно надіслати свої дані на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
“Вступникам, у яких батьки (один із батьків) загинули (загинув) під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, або померли (помер) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районах проведення антитерористичної операції та які не вступили на навчання до вищих навчальних закладів на місця державного замовлення, Міністерство освіти і науки гарантовано виділить бюджетні місця”,  - зазначають в департаменті вищої освіти МОН.
 
Абітурієнти, які відносяться до зазначених вище категорій, повинні надіслати свої дані на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. - прізвище, ім’я по батькові, рік народження, контактний мобільний телефон, а також зазначити спеціальність та вищий навчальний заклад, куди відбувався вступ.
 
Отримавши ці дані, Міністерство невідкладно зв’яжеться з керівництвом відповідного вищого навчального закладу і передасть йому всю інформацію.
 
Після цього університет має щонайшвидше зв’язатися з абітурієнтом та підготувати звернення до Міністерства стосовно виділення місць державного замовлення для вказаної категорії вступників. 
 
Такий механізм розробили для того, щоб полегшити бюрократичну процедуру для абітурієнтів та мінімізувати зловживання з боку вищих навчальних закладів.
 
Нагадуємо, що рішення про забезпечення вступників, у яких батьки чи один з батьків загинули під час участі в АТО, місцем державного замовлення прийнято на основі Указу Президента України “Про невідкладні заходи щодо забезпечення додаткових соціальних гарантій окремим категоріям громадян”.