Головний зміст

3849881382 серпня 2016 року відбулося засідання дисциплінарної секції Вищої ради юстиції. У ньому взяли участь члени дисциплінарної секції: А.Лесько, О.Муравйов, І.Мамонтова, В.Комков, А.Мірошниченко, А.Бойко, П.Гречківський, В.Нежура. Відповідно до розпорядження Голови Вищої ради юстиції до роботи дисциплінарної секції залучено членів секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад І.Бенедисюка, В.Беляневича, Т.Малашенкову.
 
 
 
 
За результатами розгляду питань порядку денного під час засідання секції оголошено такі висновки.
 
1. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Беляневичем В.Е. за заявою Маселка Р.А. від 12 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Оболонського районного суду міста Києва БЕВЗЕНКО Юлії Павлівни.
 
2. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Беляневичем В.Е. за заявою виконувача обов’язків прокурора Чернівецької області О.Іванюка від 12 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Шевченківського районного суду міста Чернівці БОГДАНА Степана Івановича.
 
3. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бенедисюком І.М. за заявою Середи М.Л. від 30 липня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Київського окружного адміністративного суду БРАГІНОЇ Олександри Євгенівни.
 
4. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бенедисюком І.М. за заявою першого заступника прокурора Дніпровського району міста Києва Морозова В.Ю. від 12 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Дніпровського районного суду міста Києва ВЕРНИДУБОВА Ярослава Івановича.
 
5. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за заявою заступника Генерального прокурора України  Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Дніпровського районного суду міста Києва ІВАНІНОЇ Юлії Вікторівни.
 
6. Розглянувши дисциплінарну справу за заявою заступника прокурора Харківської області Стратюка О.М., що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання Президентові України про звільнення МІНДАРЬОВОЇ Марини Юріївни з посади судді Червонозаводського районного суду міста Харкова за порушення присяги.
 
7. Розглянувши дисциплінарну справу за заявою Маселка Р.А. від 11 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання Президентові України про звільнення КИЦЮКА Віктора Петровича з посади судді Печерського районного суду міста Києва за порушення присяги.
 
8. Розглянувши дисциплінарну справу за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання Президентові України про звільнення ФЕДЮКА Олександра Олександровича з посади судді Дніпровського районного суду міста Києва за порушення присяги.
 
9. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Беляневичем В.Е. за зверненням Шпагіна С.Д., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Вищого адміністративного суду України КОБИЛЯНСЬКОГО Миколи Генріховича.
 
10. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за депутатським запитом народного депутата України Власенка С.В., який надійшов до Вищої ради юстиції 26 червня 2012 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ МІЩЕНКА Станіслава Миколайовича, ЄЛФІМОВА Олександра Васильовича, САХНА Романа Івановича.
 
11. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гречківським П.М. за скаргою Покусая В.П., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ СИТНІК Олени Миколаївни.
 
12. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гречківським П.М. за скаргою ВАТ «ЛІЗИНГОВА КОМПАНІЯ «УКРАГРОМАШІНВЕСТ», секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого господарського суду України ПОЛЯКОВА Бориса Мойсейовича.
 
13. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Комковим В.К. за скаргою Якорєва С.А. в інтересах Якорєвої А.С., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Вищого адміністративного суду України ДОНЦЯ Олександра Євгеновича.
 
14. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргою Войцуна І.Г. від 24 листопада 2015 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ СТУПАК Ольги В’ячеславівни.
 
15. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргою Гусака В.С. від 14 серпня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого адміністративного суду України ГОРБАТЮКА Сергія Андрійовича, МОРОЗ Лариси Леонтіївни та залишення без розгляду вказаної скарги стосовно судді Вищого адміністративного суду України ГАШИЦЬКОГО Олександра Васильовича.
 
16. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргою Якименко Н.В., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПОПОВИЧ Олени Вікторівни.
 
17. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за заявою Болехівської М.І. від 23 червня 2016 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти ухвалу про відкриття дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ВИСОЦЬКОЇ Валентини Степанівни.
 
18. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за скаргою Писаренка С.В. від 21 липня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого адміністративного суду України СТЕПАШКА Олександра Івановича.
 
19. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за скаргою Очеретної З.П. від 14 червня 2016 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Верховного Суду України ТЕРЛЕЦЬКОГО Олександра Олександровича.
 
20. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за скаргою Володієвського В.С. від 16 квітня 2014 року стосовно судді Вищого адміністративного суду України БІЛУГИ Сергія Володимировича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення вказаної скарги без розгляду.
 
21. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за скаргою Бондарчука С.М. від 13 листопада 2015 року стосовно судді Вищого адміністративного суду України БІЛУГИ Сергія Володимировича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення вказаної скарги без розгляду.
 
22. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за заявою Гончар О.С. від 3 червня 2015 року стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ АМЕЛІНА Вячеслава Івановича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення вказаної скарги без розгляду.
 
23. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за скаргою Туржанського В.О. від 17 березня 2014 року, поданою представником Кравцем Ю.Г., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого адміністративного суду України ГОНЧАР Любові Ярославівни.
 
24. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за заявою Шпака В.Г. та Максименко Г.С. від 16 липня 2014 року, направленою Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого адміністративного суду України БУТЕНКА Володимира Івановича, РЕЦЕБУРИНСЬКОГО Юрія Йосиповича та залишення без розгляду вказаної скарги стосовно судді Вищого адміністративного суду України ЛИСКИ Тамари Олександрівни.
 
25. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Муравйовим О.В. за заявою Лейка М.М. від 12 липня 2014 року стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ АМЕЛІНА Вячеслава Івановича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про залишення вказаної заяви без розгляду.
 
26. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за зверненням виконавчого директора ТОВ «Експлуатаційна компанія» Фурмана А.М. від 25 березня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого господарського суду України ПРОКОПАНИЧ Галини Кризостанівни, АЛЄЄВОЇ Інни В’ячеславівни та ЄВСІКОВА Олексія Олександровича.
 
27. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за зверненнями Сидоренко К.П. від 2 квітня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого адміністративного суду України СОРОКИ Миколи Олексійович.
 
28. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за зверненням Перерядова Г.І. від 26 серпня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ МАЗУР Лідії Михайлівни.
 
29. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за скаргою Ховалкіна О.М. від 17 липня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ ПОЙДИ Миколи Федоровича.
 
30. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Нежурою В.А. за зверненнями Скотаренко Є.Г. від 11 вересня, 28 вересня, 21 грудня 2015 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого адміністративного суду України ЛІПСЬКОГО Дмитра Володимировича та БУТЕНКА Володимира Івановича.