Головний зміст

gjghj vncgcgСистема «Єдине вікно», яку за дорученням Прем’єр-міністра України запровадила Державна фіскальна служба на митницях 1 серпня, готова до обслуговування підприємств.
 
 
 
 
 
 
 
 
«Ще до 1 серпня наші IT-експерти завершили розробку необхідного програмного забезпечення та запустили його. Також було проведено ознайомлення адміністраторів суміжних служб з особливостями роботи системи.  Ми надали логіни і паролі адміністраторам цих служб і вони мають повний доступ до системи», - зазначив Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.
Він також повідомив, що для ознайомлення з особливостями функціонування нової системи сьогодні відбудеться презентація роботи «Єдиного вікна» на митному посту «Столичний» для ЗМІ.
 
 
«Система «Єдине вікно» є одним з найефективніших інструментів спрощення митних процедур під час імпортно-експортних операцій і транзиту. Вона повністю автоматизована, дозволяє подавати документи один раз в одне місце та мінімізує контакти з держслужбовцями», - додав Голова ДФС.
 
 
Нагадаємо, «Єдине вікно» запрацювало на митницях 1 серпня. Система «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митницям в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України та про результати його державного контролю.
Рішення про запровадження «Єдиного вікна» було прийнято 25 травня 2016 року – Постанова Кабінету Міністрів України № 364 від 25.05.2016 «Деякі питання реалізації принципу «Єдиного вікна» під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю».
 
Постанова була розроблена на виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який ініціював запровадження принципу "Єдиного вікна" на українських митницях. Глава Уряду наголосив на тому, що реформування митних органів за стандартами Європейського Союзу, спрощення митних процедур та збільшення надходжень митних платежів є пріоритетними завданнями реформування митних органів.
 
Цією ж Постановою затверджено Порядок інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом «Єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації.