Головний зміст

1112232Ряд засобів масової інформації сьогодні опублікували неправдиву інформацію про житлові субсидії, не точно і не коректно процитувавши заяву Міністра соціальної політики Андрія Рева, зроблену під час брифінгу в рамках робочої поїздки до Харкова 25 серпня 2016.

 

 

 

 

 

 

Подаємо достовірну інформацію, яку сьогодні озвучив Міністр:

 

«Станом на 1 травня 2016 року субсидії отримували 6 млн українських домогосподарств. Ми прогнозуємо, що після приведення тарифів на газ до ринкових, кількість одержувачів субсидій зросте до 9 млн домогосподарств з 15 млн, існуючих в Україні.

 

 

Із наступного опалювального сезону відсоток нарахувань, який муситимуть сплатити одержувачі субсидій, збільшиться до 15%. Це допустима цифра. Природно, що держава не може і не має платити всі 100% за житлово-комунальні послуги, тільки якщо мова не йде про пільговиків.

 

 

Ви хочете тарифи, що радують око? У 2014 році на такі – «штучно занижені» – тарифи «Нафтогаз» отримав 114 млрд грн дотацій з Держбюджету. За нинішніми цінами, потрібно було б знайти в бюджеті 170 млрд грн. На адресні субсидії людям у цьому році передбачено 40 млрд грн. Ціна питання – цьогорічна економія Державного бюджету  - 130 млрд грн.

 

 

Для нас є приклад Польщі та Словаччини. Вони відпустили тарифи, і всі зусилля Уряду направили на підвищення життєвих стандартів. Таким шляхом - через збільшення мінімальних зарплат і пенсій, - має намір йти і нинішній Уряд України. У Мінсоцполітики є пропозиції щодо підвищення зарплат у всіх сферах економіки».