Головний зміст

nabu logoВикладацька діяльність будь-якого державного службовця, оплата якої є задекларованою, відповідно до чинного законодавства не може вважатися правопорушенням. На цьому під час брифінгу наголосив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.
 
 
 
 
 
 
 
 
Коментуючи ситуацію навколо адмінпротоколу, складеного СБУ щодо одного із співробітників Бюро, він зазначив: «Відповідно до Закону, викладацька, творча діяльність для держслужбовців є дозволеною. І коли у людини є хист і талант, я нічого поганого не бачу у тому, що вона займається викладацькою діяльністю. Така практика є й серед співробітників прокуратури».
 
 
Директора Бюро обурив той факт, що співробітники центрального апарату Служби безпеки України відділу «К» виявили «такий серйозний факт і вчотирьох прийшли вручати протокол про адміністративне правопорушення у п’ятницю ввечері додому до співробітниці Бюро».
 
«Остаточне рішення у даному питанні прийме суд. Але мені здається, що у відділу «К» мали би бути більш серйозні задачі, ніж притягати до адміністративної відповідальності держслужбовців за викладацьку діяльність», - вважає А.Ситник.
 
 
Нагадуємо, згідно офіційного повідомлення Служби безпеки України, працівники СБУ склали адміністративний протокол щодо заступника начальника одного з відділів Національного антикорупційного бюро України.