Головний зміст

123kjljgdfВ Україні потрібно створити систему, яка стимулює створення робочих місць, а не безробіття. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час церемонії підписання Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки у вівторок.
 
 
 
"Ми маємо створити систему, яка стимулює створення робочих місць, а не стимулює безробіття", - заявив він.
Прем'єр-міністр повідомив, що під час засідання Уряду у вівторок він дав доручення щодо розробки пропозицій зміни системи та її орієнтування на створення і підтримку робочих місць.
 
 
Володимир Гройсман також закликав профспілки та роботодавців долучитися до цієї роботи.
Так, Голова Уряду зауважив, що багато українських громадян працює нелегально та водночас отримує державну допомогу. "У кого ми це забираємо? Ми забираємо у того, хто потребує такої підтримки. І найголовніше - ми ж можемо створити робочі місця", - підкреслив Прем'єр-міністр.
 
 
За його словами, в Україні об'єктивно недооцінена праця українців, з іншого боку внутрішній ринок України є недорозвиненим. "Подивіться, скільки навколо у нас сьогодні роботи, - зауважив він. - У нас потенціал до створення робочих місць – колосальний".
 
 
Як приклад Володимир Гройсман нагадав, що Уряд розпочав процес масштабного ремонту доріг у країні, що забезпечило створення робочих місць, у тому числі в інших інфраструктурних проектах.
 
 
Крім того, в Україні існує проблема неякісної підготовки професійних кадрів, або їх невідповідність ринку праці, додав Голова Уряду.