Головний зміст

42 17401529 004 433x433З 1 серпня Міністерство соціальної політики в тестовому режимі запустило єдиний реєстр внутрішньо переміщених осіб. До цього він обмежувався регіональними форматами: кожен окремий орган соціального захисту адміністративно-територіальної одиниці мав свій реєстр. Працювали вони автономно, що унеможливлювало уявлення про загальну картину щодо кількості переселенців, їх місця знаходження, реального стану виплат і т. д.
 
 
 
 
 
 
 
Єдиний реєстр ВПО призначений для забезпечення електронної інформаційної взаємодії Міністерства соціальної політики України з громадянами, волонтерами, організаціями з питань, пов’язаних з вирішенням проблем внутрішньо переміщених осіб в Україні.
 
Метою створення системи є підвищення якості та доступності послуг Міністерства соціальної політики з соціальних виплат для внутрішньо переміщених осіб в Україні за рахунок надання громадянам у електронному вигляді істотної персональної інформації, що стосується складу та обсягів належних та наданих послуг, а також надання можливості інтерактивної електронної взаємодії з Мінсоцполітики з питань безпосереднього отримання послуг.
 
Зазначимо, що, за даними Міністерства соціальної політики, в Україні нараховується близько 1 мільйона 800 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Ця цифра не є остаточною. Обнародувати більш точні дані про кількість ВПО можна буде не раніше грудня цього року.