Головний зміст

461d60517c075f8a0566b4931d1c79de51a47849 1Рада суддів України засуджує будь-які прояви корупційних дій у суддівській спільноті і визнає їх такими, що ганьблять чесних суддів, які, попри усі звинувачення, вірою, правдою і законом служать українській державі.
 
 
 
 
 
 
 
Найгірше у цій ситуації те, що подібні випадки зводять на нівець усі зусилля Ради суддів України та суддівського корпусу, скеровані на відновлення довіри до судової влади та підвищення авторитету її представників на місцях.
 
 
 
Рада суддів України глибоко обурена подібними проявами хабарництва і вважає їх показником найвищої морально-етичної та людської деградації. Разом з тим, суддівська спільнота сподівається, що антикорупційні правоохоронні органи, по кожному випадку проводитимуть ретельне, об'єктивне, неупереджене розслідування, яке дозволить визначитися суду зі справедливою і законною мірою покарання для тих, хто своїми вчинками принижує честь судді.
 
 
 
Рада суддів України визнає, що у суспільстві існує потужний запит на очищення судової гілки влади від корупціонерів та непрофесіоналів. У цьому зв'язку, судді, які не заплямовані не те, що діями, а й підозрами в не доброчесності, просять громадськість з розумінням ставитися до процесів очищення судової гілки влади і не переносити огульно весь негатив на чесних, самовідданих і професійних суддів.