Головний зміст

 
 
     strahovka cghd В Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування в Україні».
В пояснювальній записці вказано, що необхідність прийняття проекту Закону обумовлена потребою визначення правових засад запровадження та функціонування системи загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування.
 
 
 
 
 
Реалізація цього Закону сприятиме збереженню та зміцненню здоров’я та збільшенню тривалості життя населення України, а також дозволить створити правові та фінансово-економічні механізми реалізації конституційних прав громадян України на медичну допомогу і медичне страхування. 
       В результаті запровадження системи загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування підвищиться ефективність використання кадрових, фінансових і матеріальних ресурсів, створяться передумови для залучення інвестицій у систему охорони здоров’я.  
        Проект Закону передбачає прийняття Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування в Україні" та внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", Закону України "Про страхування", Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закону України "Про захист персональних даних", Основ законодавства України про охорону здоров'я з метою визначення правових та фінансово-економічних засад запровадження в Україні системи загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування.