Головний зміст

 
139389Завершено всі законодавчі процедури щодо безвізового режиму України з країнами Європейського Союзу, а відповідно до Плану дій із запровадження безвізового режиму всі необхідні законодавчі акти прийнято. Про це заявила у коментарі «Голосу України» заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія ІОНОВА, підсумовуючи роботу комітету впродовж минулої четвертої сесії.
 
 
 
 
 
За її словами, упродовж сесії відбулося 56 засідань комітету. Серед важливих кроків депутат відзначила початок діяльності парламентської експертної групи, яка напрацювала висновки щодо виконання Плану дій. А також спільну роботу парламентського комітету з урядом, зокрема, з віце-прем’єр-міністром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе.
 
Серед інших кроків на шляху до євроінтеграції, до яких долучився український парламент, Марія Іонова назвала такі. Відповідно до розділу 7 Угоди про асоціацію розпочав роботу Комітет з питань асоції між Україною та ЄС (КПА). Відбулося три його засідання. Вступила в дію зона вільної торгівлі.
 
Ще одним напрямком діяльності парламентського комітету є аналіз законопроектів, внесених на розгляд Верховної Ради, на предмет відповідності законодавству ЄС.
 
У парламенті змушені розглядати законопроекти, які не відповідають вимогам ЄС. «Якби вони відійшли, то на черзі стояли би пріоритетні законопроекти, які необхідні саме у наших зобов’язаннях в Угоді про асоціацію», — наголосила парламентарій.
Уже прийнято закони про ринок газу, про енергоефективність — ці питання якраз і є в тому комплексі законопроектів».