Головний зміст

 
38498813810 серпня, під час зустрічі представники Вищої ради юстиції та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація правників України» обговорили механізми впровадження нової редакції Закону «Про судоустрій і статус суддів».
 
 
 
 
 
 
Учасники зустрічі обмінялися думками щодо механізмів впровадження нової редакції Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Також приділили увагу деяким положенням проекту Закону України «Про Вищу раду правосуддя», який, імовірно, буде внесено Президентом України на розгляд Верховної Ради України у вересні 2016 року.
 
 
Зокрема, учасники обговорили подальшу співпрацю Вищої ради юстиції з ВГО «Асоціація правників України» в рамках реалізації Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» щодо розробки та виготовлення інформаційних буклетів про діяльність ВРЮ, її повноваження та дисциплінарну відповідальність суддів. Цільовими аудиторіями, серед яких планується розповсюджувати інформаційні буклети, є громадяни, судді та правники.
 
«Ця робота дуже потрібна, оскільки після набрання чинності 30 вересня 2016 року змінами до Конституції України у частині правосуддя Вища рада правосуддя стане єдиним дисциплінарним органом, – зазначила Алла Лесько. – Ми потребуємо допомоги в тому, щоб безпідставних звернень громадян стало якомога менше. Крім того, маємо навчити громадян, як економити свій і наш час».
 
Водночас Алла Лесько звернула увагу на те, що спільна робота, зокрема роз’яснювальна, має бути спрямована на відновлення іміджу судової влади, довіри до неї з боку громадян. «Усі ми розуміємо, що не буде держави і перспективи в ній не буде, якщо не буде впевненості, що коли звертаєшся до суду, то знайдеш там захист», – сказала Алла Лесько.
 
ДОВІДКА. Проект АПУ «Ефективність дисциплінарних органів у системі судочинства» розроблений з метою підвищення ефективності, якості та результативності дисциплінарної практики, захисту прав судді, забезпечення громадського контролю, підвищення рівня довіри до органів судової системи України. Проект реалізується спільно з Проектом Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні».