Головний зміст

29f483b467579085110241178933b937Рада суддів України події, які відбулися 2 серпня 2016 року під час слухання кримінального провадження стосовно співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" ГУМВС України в Луганській області, розглядає як неприховану і зухвалу спробу тиску на суд.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Погрози, образи, зневажливі висловлювання, які дозволяють собі на адресу суддів підсудні, не роблять честі бійцям добровольчих батальйонів, яким пред'явлено обвинувачення за вчинення-кримінальних злочинів.
 
Якщо підсудні співробітники роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" переконані у власній невинуватості, а обвинувачення, на їхню думку, є сфабрикованими, то це обов'язково визначиться у процесі судових засідань, тому вимагати для себе особливого ставлення, підійматися над законом, прикриваючись статусом учасника антитерористичної операції, є аморальним.
 
Рада суддів України зтурбована розповсюдженням хибної практики, коли розгляд кримінальних справ, у яких фігурують учасники бойових дій на Сході України, перетворюється на політичне і силове протистояння з суддями та правоохоронними органами, в якому замість букви закону говорять залякування, свавілля, неконтрольоване застосування сили натовпу від якої можуть постраждати ні в чому не винні люди.
 
На глибоке переконання Ради суддів України, громадяни, які називають себе героями, мають бути героями в усьому і скрізь, навіть у залі судових засідань. Адже прояви неповаги до суду є проявом неповаги до держави, про захист незалежності якої і її територіальної цілісності заявляють представники "торнадівців". Бо, коли ви вже мали честь захищати цю державу – майте честь дочекатися справедливого вироку від неї, який буде проголошено вам у залі суду, незалежно від рівня касаційної інстанції.