Головний зміст

1427592399 my vmeste 1 627 e1438095289167Наявність будь-якого майна, в тому числі квартири, машини, земельних паїв, не впливає на право отримання субсидії. При розрахунку розміру субсидії враховується дохід, який приносить це майно.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Якщо пай не здається в оренду, то дохід відсутній. Однак, це не означає, що родина позбавляється можливості скористатися безповоротною державною допомогою у сплаті комунальних послуг. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
 
«У суспільстві ширяться чутки про те, що якщо у будь-кого з членів родини у власності є земельний пай, то така сім’я не може претендувати на субсидію. Відповідально заявляю - це НЕправдива інформація», – наголосив Прем’єр.
 
Наприклад, за словами Володимира Гройсмана, людина отримує пенсію у розмірі 1 400 грн. При цьому володіє земельним паєм, який умовно приносить їй дохід 2 000 грн на рік. Таким чином дохід цієї людини за рік становить 18 800 гривень. При розрахунку субсидії для такої людини береться її середньомісячний дохід – тобто 1 566 грн. (18 800/12 місяців). Він ділиться на прожитковий мінімум – 1 399 грн., ділиться на 2 (базовий коефіцієнт) і множиться на 15% (згідно з формули розрахунку субсидії).
 
«Це означає, що оформивши субсидію, комунальні витрати цієї людини становитимуть лише 8,4% від сукупного доходу. Тобто, 131 грн. на місяць людина сплачуватиме за комуналку самостійно, решту - заплатить держава. Не вірте пліткам – звертайтеся до органів соціального захисту. Там фахово розкажуть про розмір вашої субсидії», – зауважив Прем’єр-міністр.