Головний зміст

01 celuyu tvoya fiskalnaya sluzhba3-го серпня 2016 року Антимонопольним комітетом проведено громадське обговорення проекту рекомендаційних роз’яснень «Щодо застосування положень частин другої та п’ятої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» та частин першої та другої статті 21 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», що стосується методики розрахунку штрафів.
 
 
 
 
 
«Ми удосконалюємо підходи, які застосовуються при розрахунку штрафів, у тому числі задля стримуючого ефекту для відповідача та потенційних
 
порушників. Співпраця АМКУ та громадськості допоможе розробити та затвердити документ, який дозволить краще враховувати обставини конкретної справи та відповідатиме принципам розумності та пропорційності», — підкреслила перший заступник Голови Антимонопольного комітету України – державний уповноважений Марія Ніжнік.
 
Під час обговорення заступник директора департаменту конкурентної політики – начальник відділу аналітично-методичного забезпечення та економічного аналізу Дар’я Чередніченко поінформувала присутніх про підходи Комітету до визначення штрафів на основі практики та аналізу світового досвіду, а також про враховані в проекті пропозиції, що надійшли до Комітету від провідних юридичних компаній, представників бізнесу та асоціацій.
 
Учасники публічного обговорення мали можливість висловити позицію щодо запропонованого проекту, обговорити питання, які, на їх погляд, є дискусійними.
 
У результаті зустрічі були узгоджені спірні питання. На доопрацювання Комітетом залишено пункти проекту, що стосуються вдосконалення застосування коефіцієнтів для визначення базової величини штрафу по порушенням найбільшої, значної та середньої тяжкості, статус заявника в справі щодо штрафів по інформаційним порушенням тощо.