Головний зміст

29030Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Національного агентства з питань запобігання корупції забезпечити запуск системи електронного декларування 1 вересня.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Я вам доручаю з 1 вересня запустити у повному режимі роботу електронної системи декларування", - заявив Володимир Гройсман, звертаючись до Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Леоніда Євдоченка під час засідання Уряду у вівторок.
 
 
 
 
Прем’єр-міністр попередив керівників Національного агентства з питань запобігання корупції Наталію Корчак та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Леоніда Євдоченка про персональну відповідальність за запуск роботи системи електронного декларування.
 
 
 
"Від цього моменту у вас є один тиждень для того, щоб повноцінно запустити систему електронного декларування в Україні, - підкреслив Володимир Гройсман. - Іншої дати, ніж 1 вересня, більше немає. Все, крапка".
"Якщо до 1 вересня цього не буде зроблено, я нікого не хочу ні лякати, але звільнення - це мінімум того, що буде", - зазначив Володимир Гройсман.
 
 
 
 
"Сьогодні я підпишу усі доручення, які необхідні. Але зробіть свою справу", - підкреслив Володимир Гройсман.
Прем’єр-міністр назвав ганьбою ситуацію, що склалася навколо запуску системи електронного декларування.
"Декілька тижнів тому з цієї трибуни НАЗК поінформувало нас про те, що все готово, ми усім забезпечені, ми запускаємося. І потім за день до запуску декларацій починати цей "фестиваль" різнопланових думок, який призвів до того, що фактично запуск 15 серпня був зірваний: то ті розробку зробили не так, то ті туди не подивилися. Такий підхід є неприйнятним", - підкреслив Премʼєр-міністр на початку засідання Кабінету Міністрів.
 
 
Голова Уряду нагадав, що дав доручення провести перевірку дій посадових осіб в контексті запуску системи е-декларування. Володимир Гройсман зазначив, що результати перевірки дають право Уряду притягнути до дисциплінарної відповідальності керівника НАЗК, повідомив він.
 
 
"Моя мета сьогодні, щоби з 1 вересня ви запустили електронне декларування. Я цього вимагаю, у тому числі, як і той, хто буде заповнювати цю електронну декларацію. Не говорячи про те, що це - авторитет нашої держави, авторитет нашої країни, це усі зобов'язання, які ми брали на себе. Ми приймали закони. Врешті-решт у цьому питанні потрібно поставити крапку", - наголосив Володимир Гройсман.