Головний зміст

201503132023wqjid115Міністр соціальної політики України Павло Розенко заявляє, що внаслідок роботи, яку проводить Мінсоцполітики спільно з СБУ щодо перекриття злочинних схем, побудованих на соціальних виплатах переселенцям, розпочалася масована інформаційна кампанія проти керівництва Мінсоцполітики та СБУ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Ми розпочали боротьбу з «липовими» переселенцями, ми перекриваємо схеми, побудовані на соцвиплатах переселенцям. Ми фактично проводимо верифікацію тих людей, які зареєстровані як вимушені переселенці. Спільно з СБУ на сьогодні перекрито схем на мільярди гривень, - сказав ПавлоРозенко в ефірі телеканалу «112 Україна». -Внаслідок цієї роботи, внаслідок того, що ми почали реально боротися з відтоком бюджетних коштів на окуповані території, почали боротися з корупцією, в тому числі в органах міграційної служби, органах соцзахисту, пенсійного фонду, в місцевих органах влади, проти керівництва і Мінсоцполітики, і СБУ розпочата масована інформаційна кампанія і вчорашня стаття у шанованому виданні є, на жаль, одним із прикладів такої кампанії».
 
«Але ми чітко знаємо, що діємо правильно. Нас не зупинити. Ми будемо рухатися далі і наводити порядок у системі соціальних виплат», - наголосив він.
 
Коментуючи інформацію одного з видань щодо розбіжностей у списках переселенців Міжвідомчого координаційного штабу і Міністерства соціальної політики, Павло Розенко підкреслив, що списки переселенців Міжвідомчого штабу і Мінсоцполітики – це абсолютно різні списки, які ніколи не співпадали і співпадати не можуть. «Їх взагалі некоректно порівнювати. Звинувачувати нас у тому, що вони не співпадають – це все-одно, що звинувачувати «Динамо» (Київ) у тому, що там не грає Мессі», - зауважив Міністр.
 
Глава Мінсоцполітики вкотре нагадав, що на всі соціальні виплати переселенцям – пенсії, допомоги тощо – на рік виділяється близько 30-33 мільярдів гривень. «І проблема в тому, що через шахрайські схеми частина цих коштів іде на окуповану територію і є частиною доходів в т.ч. представників терористичних угрупувань», - зазначив він, наголосивши, що робота щодо верифікації соціальних виплат і перекриття злочинних схем буде продовжена.