Головний зміст

rada ievropi dopomozhe z reformami 7 квітня 2016 року у Міністерстві освіти і науки України відбувся круглий стіл на тему «Співробітництво України і Ради Європи у галузі подолання корупції у сфері вищої освіти».

 

 

 

 

 

 


У круглому столі взяли участь заступник Міністра Андрій Гевко, начальник відділу двостороннього та регіонального співробітництва з СНД і Центральною Азією Ради Європи Каті Долгова-Дрейер, експерти Ради Європи з питань запобігання корупції Ян Сміт і Тома Гамільтона, директор Інституту модернізації змісту освіти Наталія Вяткіна, а також представники Громадської ради при МОН, столичних вищих навчальних закладів, департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, громадських організацій.


Андрій Гевко наголосив на важливості обговорення та обміну думками з питань запобігання корупції.


Експерти Ради Європи підбили підсумки свого триденного перебування в Україні, де зустрілися з представниками Міністерства, вищих навчальних закладів, міжнародних і громадських організацій, а також студентським самоврядуванням. Експерти зібрали вичерпну інформацію щодо існуючого стану виявлення та подолання проявів корупції у сфері вищої освіти країни, за якою вони підготують звіт та рекомендації для Міністерства. Також ці рекомендації будуть доступні широкому загалу.


Як підкреслили міжнародні експерти, основними цілями підготовки такого звіту є встановлення позитивних зв’язків між існуючими проблемами і кроками для їх подолання та розроблення загальних рекомендацій, що враховуватимуть досвід західних країн.