Головний зміст

Asociaciya suddiv

ГО «Асоціація слідчих суддів України» направила до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Комітету з питань охорони здоров'я зміни до Кримінального кодексу України щодо фальсифікації лікарських засобів або обігу фальсифікованих лікарських засобів.

 

 

 

Нагадаємо, що робочою групою АССУ було розроблено Проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо фальсифікації лікарських засобів або обігу фальсифікованих лікарських засобів)».

 

Прийняття законопроекту забезпечить реалізацію диференційованого підходу до фальсифікованих лікарських засобів у залежності від ступеня їх небезпечності для життя та здоров’я особи, від особливостей суб’єкта даного кримінального правопорушення та можливих наслідків від такого виду суспільно небезпечної поведінки.

 

Проект покликаний стимулювати виробництво та обіг більш якісних лікарських засобів на території України, що зумовить зниження кількісних показників неякісної продукції на вітчизняному фармацевтичному ринку, а також має позитивно вплинути на ефективне попередження кримінальних правопорушень у вигляді фальсифікації лікарських за допомогою заходів кримінально-правового впливу.

 

Проект закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо фальсифікації лікарських засобів або обігу фальсифікованих лікарських засобів)»

 

       Пояснювальна записка

 

       Порівняльна таблиця