Головний зміст

IMG 0827Сьогодні, 31 серпня 2022 року, до Київського районного суду міста Одеси завітали студенти 1 курсу інституту права, економіки та міжнародних відносин Міжнародного гуманітарного університету.

 

 

 

19 серпня 2022 року між МГУ та Київським районним судом міста Одеси було підписано Меморандум та окреслено підписавши Меморандум та окреслено основні напрямки спільної співпраці. На початку зустрічі студентам розповіли про структуру нового холу суду, побудованого за принципом «Єдиного простору», який розпочав роботу 15 грудня 2021 року.

IMG 0788

 

Облаштування вестибюлю здійснено за принципом «Єдиного простору», який передбачає отримання 90% судових послуг у вказаному приміщенні. Нове приміщення (вестибюль) включає в себе також комфортні зони очікування для відвідувачів, кімнати для медіації та представників ЗМІ та зали для проведення відеоконференцій.

IMG 0792

 

З урахуванням європейських стандартів у вестибюлі суду облаштовані: зручні інформаційні віконця загальної, кримінальної, цивільної, адміністративної канцелярій суду, архіву та прийому позовних заяв. Відтепер завдяки «єдиному простору» громадяни будуть швидко подавати заяви та отримувати зворотний зв’язок.

IMG 0822

 

Раніше для того, щоб просто подати позов громадянину потрібно було знайти канцелярію суду, який може її прийняти. В результаті людина змушена була блукати коридорами у пошуках кабінету, де їй допоможуть.

IMG 0836

IMG 0845

 

Суддя-спікер Володимир Петренко розповів студентам про структуру суду, порядок роботи, категорії справ, які розглядає суд та особливості їх розгляду. Також суддя розповів майбутнім правникам про останні проекти, які були реалізовані на базі суду – «Електронний суд», «Кабінет медіації» та «Громадський центр правосуддя Одеської області».

IMG 0841

IMG 0848

 

Фінальним етапом зустрічі стало знайомство студентів з головою суду Сергієм Чванкіним, який гостинно зустрів майбутніх юристів та розповів про свою діяльність на посаді судді і очільника суду.

IMG 0873

IMG 0886

«Я дуже радий, що новий навчальний рік ви розпочинаєте з візиту до суду та знайомства з його роботою. Сподіваюся, що успішно закінчивши навчання, ви долучитесь до дружнього колективу нашого суду», - зазначив голова суду.