Головний зміст

konstutyciyna reformaКомітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу Проект Закону №5211«Про внесення змін до статті 469 Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань удосконалення інституту угод про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим».

 

 

 

 

Даним законопроектом пропонується внести зміни в пункт 2 частини четвертої статті 469 КПК України. А саме: надати можливість укладення угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим у кримінальних провадженнях щодо особливо тяжких злочинів за умови викриття підозрюваним або обвинуваченим іншої особи у вчиненні злочину, віднесеного до підслідності НАБУ або ДБР, а також у виняткових випадках у вчиненні особливо тяжкого злочину, віднесеного до підслідності іншого органу досудового розслідування, якщо інформація про вчинення такою особою злочину буде підтверджена доказами.

 

Народні депутати вважають, що прийняття законопроекту надасть органам досудового розслідування дієвий механізм укладення угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим. Це призведе до дотримання розумних строків досудового розслідування та успішному виконанню завдань кримінального провадження.