Головний зміст

1474900825 6041 nazkНа засіданні НАЗК було прийняте рішення про схвалення проектів Меморандумів про взаєморозуміння, співпрацю та обмін інформацією між Національним агентством з питань запобігання корупції та Міністерством соціальної політики, а також Пенсійним фондом.

 

 

 

 

В меморандумах йдеться мова про консолідацію зусиль сторін, спрямованих на співпрацю у сфері запобігання, виявлення та припинення корупційних правопорушень, зокрема шляхом інформаційного обміну на стадіях збору, обробки та аналізу інформації, що є у їх розпорядженні.

Ними також передбачається налагодження процесу прямого доступу НАЗК до інформаційних баз даних, володільцем яких є Мінсоцполітики та Пенсійний фонд, у тому числі до баз персональних даних – для проведення перевірки достовірності відомостей, зазначених у деклараціях осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Як стверджують у Національному агентстві з питань запобігання корупції, доступ до цих баз даних сприятиме ефективному здійсненню контролю та перевірки декларацій публічних службовців.